4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İftar çadırı açılışı 1 eylül

Malatya Belediyesi tarafından geleneksel olarak açılan İftar Çadırı ile Kitap Fuarı'nın 1 Eylül Pazartesi günü açılacağı bildirildi.


Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İftar Çadırı'nın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da belediye binası arkasındaki otopark alanında kurulacağı belertildi. Açıklamada, iftar çadırında her gün yaklaşık bin 500 kişinin iftar açtığı, çadırda verilecek yemeklerin ise başta Malatya Belediyesi olmak üzere hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından karşılandığı kaydedildi.

İftar Çadırı'nda verilecek iftar yemeğinin yanı sıra Teravih namazından sonra tiyatro, Hacivat Karagöz gösterileri, tasavvuf musikisi, sohbetler ve şiir dinletileri gibi zengin kültürel etkinliklerin düzenleneceği bildirildi.


Malatya Belediyesi tarafından yine geleneksel olarak Ramazan ayı ile birlikte kurulan Kitap Fuarı'nın ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yeni Camii önündeki alanda kurulacağı belirtildi.


Bu yıl 19'ncusu açılan Kitap Fuarı kapsamında 36 standın kurulduğu ve bunların tamamının kiralandığı belirtilen açıklamada, fuarın Ramazan ayı boyunca 09.00-23.00 saatleri arasında açık kalacağı ifade edildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, "Ramazan ayı boyunca her gün bir kültürel etkinliğimiz olacak. Bunların yanı sıra İftar çadırımızda her gün bin - bin 500 vatandaşımıza iftar yemeği verilecek. İftar yemeğinin yanı sıra iftar çadırında birçok etkinlik daha düzenlenecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 14:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?