4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İkinci duruşma başladı

Malatya Zirve Yayınevi davasının 12. duruşması başladı. 

Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C., yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Polis, adliye binasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Sanıkların yerini almasının ardından 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 12. duruşmaya başlandı. 

Bugün görülen duruşmaya; Diyarbakır Kilisesi Ruhani Lideri Ahmet Güvener, öldürülen Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske, olayın kilit isimlerinden olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Emre G.'nin babası Mustafa G., taraf avukatları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı sanık yakınları katıldı. 

Sanıklar, "misyonerlik faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle Alman uyruklu Tilmann Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'i öldürmek, silahlı örgüt kurmak, terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, iş yeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardımda bulunmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla yargılanıyor. 

Bu arada, mahkemeye tanık olarak çağrılan ancak daha önceki duruşmalara katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan Varol Bülent A.'nın, geçen Ramazan Bayramı'nda Malatya'da yapılan asayiş uygulamasında üzerinde sahte kimlik çıktığı için tutuklandığı öğrenildi. Dava ile ilgili daha önce dikkat çeken açıklamalar yapan Varol Bülent A.'nın, Malatya E Tipi Cezaevi'nden ifade vermek için duruşmaya getirileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?