4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İkiz kardeşleri ölüm ayırdı

Muş'ta, Çar Çayı üzerindeki tahta köprüden geçerken dengesini kaybederek suya düşen ikiz kardeşlerden biri boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 16.00 sıralarında Dere Mahallesi'nde Çar Çayı üzerinde bulunan tahta köprüden geçmeye çalışan ikiz kardeşler Esra (8) ile Akçay Tandoğan (8), dengelerini kaybederek suya düştü. Olayı gören Kürşat Bahçıvan (12) adlı çocuk Akçay'ı sudan çıkarırken, Esra ise akıntıya kapıldı. Mahalle sakinlerinin bölgede yaptığı çalışmalar sonu küçük kızın cesedi, suya düştüğü yerden 1.5 kilometre ilerde bulundu.

İkiz çocuklarından birini kaybeden baba Murat Tandoğan, yaşadığı acıyı başka anne ve babaların yaşamaması için Çar Çayı üzerine köprü yapılmasını istedi. Acılı baba, "Büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Bugüne kadar defalarca insanlar bu suya düşmüş ve birçok kişi hayatını kaybetmiştir. Bugün ise benim çocuklarımdan biri bu suya düşerek öldü. Buraya mutlaka bir betonarme köprü yapılması gerekir" dedi.

Dere Mahallesi Muhtarı Tamer Yiğit ise, ilkel yollarla su üstüne yapılan köprünün çok can aldığını söyledi. Yiğit, "Çar Çayı her yıl bir çocuğun ölümüne sebebiyet veriyor. Geçen yıl yine 8 yaşındaki bir çocuk, bu akarsu üzerinde bulunan tahta köprüden geçerken suya düşüp boğulmuştu. Bu yılda yine aynı acı olaya şahit olduk. Çar Çayı yıllar öncesinden ıslah edilseydi bu sorunlar yaşanmazdı. Bu tür olayları bir daha yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Her yıl çocuklarımız burada suya düşüp boğulurken hiçbir çalışma yapılmaması bizleri üzmektedir" şeklinde konuştu.

Geçen yıl yine aynı çay üzerinde bulunan tahta köprüden geçmeye çalışan 8 yaşındaki Mehmet Kaçar, suya düşerek boğulmuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?