4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl genel meclisi 2. toplantısı yapıldı

Malatya İl Genel Meclisi Temmuz ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Abdurrahman Atay başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, gündeme ait konular görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk konusu, Yazıhan ilçesi Boztepe ve Arguvan Yoncalı barajlarının inşası nedeniyle taşınmaz malları oldu.

Baraj göl sahasında kalan Hekimhan ilçesi Aksütlü ve Yoncalı köyünden hak sahibi ailelerin iskan kanunu gereğince Malatya Merkez Sütlüce köyünde hazine adına kayıtlı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığa tahsisli 1324 - 1329 no'lu kadastro parselleri üzerine tarımsal iskanları sağlanacağı belirtildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2008 yılı yatırım programına alınmış olan, hak sahibi 18 ailenin tarımsal iskanı için konutlar ihale suretiyle yapılacağından dolayı alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve bir an önce ihaleye çıkarılması için bölgede içme suyu temini konusu ve sondaj kuyusu açılması konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin ikinci konusu olarak Hekimhan ilçesi Dereköy köyüne bağlı 4 hane 13 nüfuslu Büyükpınar mezra yolu ile Büyükpınar - Yayladamı Köyü Maksutlar Mezrası bağlantı yolu bulunmadığından söz konusu yolların yol ağına dahil edilmesi görüşüldü ve İl Özel İdare Programına dahil edilmesi konusu ele alındı. Konu görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Mecliste daha sonra İzmir'de geçtiğimiz günlerde yapılan Genişletilmiş Komisyon toplantısına Malatya'dan temsilci olarak katılan Pütürge İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Geşke, toplantı hakkında bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?