4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl Genel Meclisi Kış tatiline girdi

İl Genel Meclisi bu yılın son toplantısını yaparken, toplantıda, tren yolu hemzemin geçitlerinde kazaların meydana gelmemesi için köprü gibi hizmetlerin yapılması konusunda karar alındı. 

İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, Merkez Sütlüce Köyü Paşolar ve Küllümağara Mezrası'na giden yolun tren yolu hemzemin geçidinden geçilmesi ve buraya köprü yapılması talebi ele alındı. 

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, demiryolları hemzemin geçitleri üzerine köprü yapılması konusunun daha önceki yıllarda da gündeme geldiğini belirterek, "Demiryolları bu konuda köprü yapmaya yanaşmıyor. İl Özel İdaresi yapsın diyor. Biz de Özel İdaresi olarak son iki yıldır bu konuda bütçemiz yeterli olmadı. Malatya'da tehlike arz eden 4-5 tane tren yolu hemzemin geçidi bulunuyor. Bunlardan birisi de Yazıhan ilçesi karayolu Tohma Köprüsü sağındaki Sütlüce Köyü yol ayrımıdır. Burası gibi olan yerlere hemzemin geçit yapılması, her biri için 300-400 bin YTL gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Bu arada, İl Genel Meclisi toplantısında, Pütürge ilçesi Meşedibi ve Esencik bölgesindeki köylerin köy grup yolu ile karla mücadele kapsamına alınması teklifi de kabul edildi. 

Diğer yandan, İl Genel Meclisi bu yılki toplantısını tamamladı. Aralık ayında kar yağışından dolayı ilçedeki meclis üyelerinin gelemeyecek olmaları nedeniyle yıllık tatilin Aralık ayında kullanılacağı belirtilirken, 5 Ocak 2009 tarihinde meclis toplantısına devam edilmesi kararı alındı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 19:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?