3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İl Genel Meclisi start aldı

Malatya İl Genel Meclisi 2009 yılının ilk toplantısını yaparken, toplantıda İsrail'i kınama kararı alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündemdeki maddeler ele alındı. Hekimhan ilçesi meclis üyesi, Sait Özoğlu, İsrail'in Gazze şehrine yaptığı saldırılar nedeniyle, kınanması noktasında meclise önerge verildi. Önerge okunduktan sonra kabul edilerek, alınan temenni kararının ilgili yerlere gönderilmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt il genel meclisi üyesi Mevlüt Vanlı da, Filistinlilere maddi yardımda bulunulmasını önerip, bu konuda Kızılay'a yardım yapılınca, Filistinlilere ulaştırılacağını söyledi. Mevlüt Vanlı, bu konuda 10 milyon TL gıda yardımında bulunacağına açıklayan Akranlar A.Ş'ye teşekkür edip, bu tür kuruluş sayısının artması temennisinde bulundu.
İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay da, meclis üyeleri olarak Filistinlere maddi yardımda yapacaklarını söyledi. Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman, Ankara'da doğal gazdan dolayı 7 gencin hayatını kaybetmesi olayına da değinerek, "İlimiz de birkaç yıldır doğal gaza kavuştu ve hala tesisat döşemesi devam ediyor. Doğal gaz döşeyicileri işlerini dikkatli yapmalıdır. İnşallah bir daha böyle ölüm olayları gerçekleşmez" dedi.

Başkan Atay, İl Genel Meclisi olarak Karakavak'taki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yerinden ayrılıp, Valilik arkasında İl Özel İdaresi binasının 3. ve 4.katına yerleştiklerini de bildirdi. Atay, binanın son katını da İl Genel Meclisi Derneği ve lokali olarak kullanılacağını kaydetti.

Toplantıda ayrıca, Arguvan ilçesi Koçak, Kuyudere ve Gümüşlü köyleri ile merkeze bağlı Fatih Köyü'nde yerleşik alan tespiti teklifi de kabul edildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?