4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl genel meclisi tartışması

Malatya İl Genel Meclisi'nde, iktidar partisi üyeleri ile ana muhalefet partisi üyeleri arasında hizmet tartışması yaşandı.


İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, tarım bütçe konusu görüşülürken tartışma çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Hamit Kiraz, kürsüye çıkarak, 4 yıldır içme ve sulama suyuyla ilgili ciddi bir çalışma yapılmadığını ve barajlardaki çalışmaların gerektiği gibi yapılmadığını iddia ederek, "Malatya'da barajlar hep Özal ve daha sonraki dönemlerde yapıldı. Bu iktidar döneminde 1 baraj bitirdik deyin, elinizi öperiz. Sizler olmayanları olmuş gibi gösterdiğinizden tepkimizi dile getiriyoruz" dedi.


AK Partili Yazıhan ilçesi meclis üyesi Yunus Kılınç ise, "İktidar olarak bizler sizin kadar düşünmüyor muyuz, köylere ve çiftçilere hizmet götürmeyi. 34 iktidar partisi üyesi çiftçiyi düşünmüyor da, CHP'li 7 üye siz mi çiftçiyi düşünüyorsunuz?" diye sorarak, "Siz yapılan hizmetleri görmek istemiyorsanız biz ne yapalım. İktidarımız, birçok iktidarın yapamadığı hizmeti gerçekleştirdi. Vatandaş, yapılanları çok iyi biliyor ve takdir ediyor" şeklinde konuştu.


AK Partili Yeşilyurt meclis üyesi Mevlüt Vanlı da, "Daha önceki dönemlerde barajlara yıllık 1 milyon TL ödenek ayrıldığını bir hatırlayınız. Evet, barajlar konusunda yeni proje olmayabilir, ancak hükümetimizin hedefi, yarım kalmış olan projeleri öncelikle tamamlamaktır. Siz diyorsunuz ki, hizmet yapanın önünde eğiliriz. Eğer hizmeti düşünürseniz yere kapanıp kalkmamanız gerekiyor" ifadelerini kullanarak, "Öz eleştiri yapmam gerekirse de, Doğanyol ilçesinde 27 bin metre boruyu 5 yıldır döşeyemedik. Eğriye eğri, doğruya doğru" diye konuştu.


İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ise, Hamit Kiraz'ın, "Bakanınız" diye hitap etmesine tepki gösterip, "Böyle hitap edemezsiniz, bakanlar herkesin bakanıdır. Konuşma yapanlar ölçüyü kaçırmasın. Demokrasinin ve seçimin neticesini hazmedemeyenler, meclis üyesi olarak bir daha gelmesinler" diye tepki gösterdi.
Tartışmalardan sonra 2009 yılı tahmini tarım bütçesi kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?