4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl Genel Meclisi toplandı

Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını yaptı.
İl Özel İdare Salonu'nda Abdurrahman Atay başkanlığında yapılan toplantıda, plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp karara bağlanan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım programı teklifi ve içişleri komisyonunda görüşülüp karara bağlanan Gençlik Spor İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım programı teklifi görüşüldü. 

Gündemin ilk maddesi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü 2009 yılı plan ve bütçe yatırım programı görüşüldü. 670 bin YTL olarak belirlenen yatırım programı kapsamında, Malatya Aslantepe Ören yerinin Açık Hava Müzesi haline getirilmesi amacıyla 350 bin YTL, Malatya-Pütürge Nemrut Dağı'nın Malatya istikametindeki yolun yapımı yapımı için 300 bin YTL, Akçadağ-Levent Vadisinin iç ve dış turizm açılması için 10 bin YTL, Darende-Zengibar Kale kapısının resteorasyonu için 10 bin YTL yatırım harcaması İl Genel Meclisi'nde görüşülüp kabul edildi. 

Gündemin ikincisi maddesi olarak, içişleri komisyonunda görüşülüp karara bağlanan Gençlik Spor İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım programı teklifi görüşüldü. 745 bin YTL olarak belirlenen yatırım programı kapsamında ilçelerde bulunan çim ve toprak sahaların onarımı, spor tesislerinin oluşturulması ve sahaların tel örgüyle örülmesi konuları görüşüldü. Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen'in bilgi verdiği 2009 yılı yatırım programı görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?