4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl Genel Meclisi toplandı

Malatya İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ederken, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Bir önergenin ise gündeme alınması reddedildi. İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, Arguvan İlçesi Kuyudere Köyü ile Kale ilçesi Sarıot Köyü'nün yerleşik alan tespiti teklifi, ilgili komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.


Bu arada, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Akşihin, meclise önerge vererek, "Malatya'da kamuya ait gerek önce inşa edilmiş ve gerekse yeni inşa edilecek hastane gibi binaların özürlülerin giriş ve çıkışlarında sorun yaşanmaması için gereken yapılmalıdır. Ayrıca, rehabilitasyon merkezleri alınan eğitim ve barınma ile ilgili özürlülerimizin özel hizmetler dahilinde devletimizin vermiş olduğu kaynakların ihlal etmeden gerekli eğitim ve hizmetlerin arttırılması, bu konuda denetimin arttırılması, bu konuda İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verilmesini arz ederiz" dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, konunun belediyeyi ilgilendirdiğini belirterek, "Meclis, verilen önergenin gündeme alınmasını isterse konuyu belediyeye iletiriz" dedi.


Yapılan oylamada Akşahin'in önergesinin gündeme alınması reddedildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 15:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?