3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İl Genel Meclisi toplandı

Yerel seçimden sonra yeniden oluşan Malatya İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı.

Organların seçiminin de yapıldığı toplantıda, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Naci Şavata getirildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen il genel meclisine geçici olarak üye Abdurrahman Doğan başkanlık yaptı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er'in de bir bölümünü takip ettiği ilk toplantıya, 40 üyeden 39'u katıldı. İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi sonrasında tek aday olan Naci Şavata oy birliği ile başkan seçildi.

Başkanlık kürsüsüne oturan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata konuşmasında, "Parti yarışı geçti, hizmet yarışı başladı. Millet bizden hizmet bekliyor. Değerli meclis üyelerimizin de bu inançta olduklarını biliyorum. El ve gönül birliği ile Malatya'mıza hizmet edeceğimize inanıyorum" dedi.

Daha sonra seçime geçildi. Meclis birinci başkan vekilliğine Hasan Göğüs, ikinci başkan vekilliğine Burhan Ayhan, meclis katip üyeliklerine Ali Aydoğan ve Nebi Yiğit, yedek katip üyeliklerine İbrahim Kılıç ve Cercis Taşdemir, il encümen üyeliklerine Ramazan Çetin, Ömer Altuntaş, Mustafa Demirtaş, Seydi Battal Paşahan ve Kamil İnbaşı, Vilayetler Hizmet Birliği Temsilciliği'ne Mehmet Ali Doğan ve Hasan Göğüs, Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DOKAB) üyeliklerine Rıza Sinanoğlu, Mehmet Şireci, Hüseyin Şahin ve Mehmet İnci, yedek üyeliklere de Ali İhsan Topal ve Yusuf Bayrak seçildi.

AK Partili 32, CHP'li 6, SP'li 1 ve BTP'li 1 olmak üzere toplam 40 üyesi bulunan Malatya İl Genel Meclisi bundan sonraki toplantısına mayıs ayı başında devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?