3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İl genel meclisi toplandı

Malatya İl Genel Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirerek, gündemdeki maddeleri görüştü.


İl Özel İdaresi Salonu'nda, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın başkanlığında düzenlenen toplantıda, bazı köylerin yerleşik alan tespiti konusu ele alındı. Ancak, komisyon üyesi seçimleri yapılmadığından, bu konunun komisyon üyesi seçimi yapılmasından sonra ele alınması kararlaştırıldı.


Gündemlerle ilgili maddeler görüşülürken söz alan Meclis 1. Başkan Vekili AK Partili üye Hasan Göğüs, "Arkadaşlar, bizler el kaldırmak için buraya gelmedik. El kaldırıcı olmak için seçilmedik. Alınacak kararları istişare ile almalıyız. Sadece el kaldırmak için burada değiliz" dedi.


Daha sonra bazı meclis üyeleri, köylerdeki içme ve sulama suyu sıkıntısından söz etti. Yeşilyurt üyesi Mehmet Şireci, Derme Sulama Kanalı etrafına sondajlar vurulduğunu hatırlatarak, "Derme Sulama Birliği var. Sulama suyu parasını bu birlik topluyor. Sondaj masrafını da bu birlik karşılamalıdır" önerisini sundu.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, içme suyu ve sulama sorunu ile sondaj talepleriyle ilgili taleplerin yazılı getirilmesi halinde mecliste görüşülüp karara bağlanacağını belirtti.
İl Genel Meclisi Başkanı Şavata, bugünkü gündem maddesinde başka bir şey olmayınca, yarınki gündemde komisyon üyeleri, Valilik ile kaymakamlıkların insan hakları komisyonu üyeleri seçimi yapılmak üzere yarın saat 14.00'de toplanmayı kararlaştırdı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 13:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?