4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı

Malatya İl Genel Meclisi'nin Eylül dönemi ilk toplantısı yapıldı.


İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemdeki maddeleri görüştü. Toplantıda, Yazıhan İlçesi'ne bağlı Çavuş, Sadıklı ve Epreme Köyleri ile Akçadağ ilçesine bağlı Bölümlü Köyü'nün yerleşik alanın yeniden tespiti konusu ele alındı ve kabul edildi.


Bu arada, toplantıda söz alan Hekimhan İl Genel Meclisi üyesi Sait Özoğlu ile Yeşilyurt üyesi Mevlüt Vanlı, nüfusu az olan köylerin civarındaki köylerle birleştirilerek yeni köy kurulması yönündeki görüşlerini dile getirdiler. Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi'nde yaptığı konuşmada bu yöndeki görüşlerini dile getirdiğinin hatırlatıldığı toplantıda, nüfusu az olan köylerin civar köylerle birleşmesi halinde hizmetin daha iyi gelineceği savunuldu. Bu konunun daha sonraki toplantılarda ele alınması kararlaştırıldı. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Diğer yandan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine geçen hafta başlayan Sami Er'in, bu hafta İl Genel Meclisi Meclisi toplantısına gelerek meclis üyeleriyle tanışacağı ve konuşma yapacağı da kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 21:48:48
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 21:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?