2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

İl genel meclisinde tartışma

Malatşa'da, İl Genel Meclisi toplantısında, iktidar ve muhalefet partililerin bazı üyeleri arasında tartışma yaşandı. 

İl Genel Meclisi, İl Özel İdare Genel Sekreterliği Salonu'nda Bekir Çelik başkanlığında toplandı. 

Toplantıda, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin 2007 yılına ait 22 milyon YTL'lik giderler bütçesi görüşüldü. AK Parti üyelerin kabul, MHP'lilerin red ve CHP'lilerin ise çekimsek verdiği oylama sonunda bütçe kabul edildi. 

Bütçe görüşmeleri sonunda söz alan AK Parti Yazıhan İlçesi üyesi Yunus Kılınç, "Bütçe konusunda arkadaşlarımız eleştiri yaparken öküz altında buzağı arıyorlar. Bütçede 2007 yılı için 22 milyon YTL ödenek ayrıldı. Bunu muhalefet üyeleri kabul etmiyor. Kalkıp, red veya çekimser oy kullanılıyor. Muhalefet görevini yapmalı. Herşeye itiraz edilmemeli" diye konuştu. 

MHP'li üye Ruhi Polat ise Kılınç'ın sözlerini eleştirerek, "Bu meclisi kimsenin germeye hakkı yoktur. Burada öküz de yoktur, buzağı da yoktur. Lahana da yok turşu da yoktur. Kimse meclisi germesin. Herkes konuşmasına dikkat etsin" diye yanıt verdi. 

CHP'li Sait Özoğlu ise "Bu meclis geriliyor. Gerilmek isteniliyor. İl Özel İdare'ye katkı sağlanması için Altın Kayısı Oteli satışa çıkarıldı, ancak olmadı. Şunu söyleyeyim. Ben, nice iktidar gördüm muhalefet oldu, nice muhalefet gördüm iktidar oldu. Bunu unutmayalım "dedi. 

AK Parti'li Adurrahman Atay da, yaşanan tartışmalara ilişkin olarak "Birbirimizi germeye gerek yok" uyarısında bulundu. 

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik'in ikazları ile tartışma sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 18:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?