4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl İstihdam Kurulu olağanüstü toplandı

Malatya İl İstihdam Kurulu olağanüstü toplantı yaptı. 

İş- Kur Malatya İl Müdürlüğü Salonu'nda Vali Vekili Orhan Çiftçi'nin başkanlığında yapılan toplantıya, İş-Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Orhan Özbek ve Türk-İş Malatya Bölge Müdürü Servet Akbudak katıldı.
 
Vali Vekili Orhan Çiftçi kurulda yaptığı konuşmada, istihdam konusunun önemine değinerek, "Ülkemizin üzerinde durması gereken en önemli konulardan biri istihdam konusudur. Genç nüfusumuzun fazla oluşu nedeniyle istihdama yönelik çalışmalar devam ediyor" ifadelerine yer verdi. 

İş- Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş ise, 2009 yılında açılması planlanan mesleki eğitimler hakkında bilgiler verdi. Karataş, İş-Kur'a bağlı 13 bin 334 kayıtlı işsizin bulunduğunu belirterek, "Kayıtlı işsizlerimizin 9 bin 958'i erkek, 3 bin 376'sı ise bayandır. İşsizlerimizin statülere dağılımı ise 12 bin 20'si normal, bin 56'sı özürlü, 249'u eski hükümlü, 9'u ise terör mağdurlarından oluşmaktadır. Kayıtlı işsizlerimizin eğitim durumlarına göre dağılımı ise, 481'i okur-yazar, 5 bin 561'i ilköğretim, 5 bin 404'ü orta öğretim, bin 888'i de ön lisans ve lisans mezunlarından oluşmaktadır" dedi. 

2008 yılında toplam bin 814 kişinin işe yerleştirildiğini kaydeden Karataş, "İşsizlerimizin 177'si kamu kurumlarında, bin 637'si ise özel sektör işyerlerinde işe yerleştirilmiştir. İşe yerleştirilenlerin bin 681'i normal işsizlerden, 116'sı özürlülerden, 17'si ise eski hükümlülerden oluşmaktadır. Öte yandan 4447 sayılı kanun gereğince 2002 yılından itibaren kendi isteği dışında işten çıkarılan kişilere yönelik işsizlik sigortası ödenek ve yardımları devam etmektedir. Bu çerçeve de müdürlüğümüzce 6 bin 621 kişiye ödeme yapılmıştır" dedi. 

300 işletmede yapılan anket sonuçlarına göre, Malatya'da açılması istenilen kursları da kurulda değerlendirildiğini belirten Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Anket sonuçları yürütme kurulumuzun yapmış olduğu toplantıda değerlendirerek, istihdam oluşturulacağı tahmin edilen mesleklerle ilgili olarak bir liste oluşturulmuştur. Yürütme kurulumuzca hazırlanmış olan, mesleki isimler ise şöyle: Tekstil İşçiliği, Konfeksiyon Makineleri Operatörü, Trikotaj İşçiliği, Halı Dokuma İşçiliği, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Programcılığı, Grafik Tasarım, dizgi ve matbaacılık, Web ile Grafik Tasarımı ve Animasyon, Kameraman Yardımcılığı, Ön Büro, Kayıt Kabul ve Sekreterlik, Yönetici Asistanlığı, Pazarlama, Dış Ticaret Elemanı, Seyahat Servis Elemanı, Hasta, yaşlı ve Çocuk Bakıcılığı, Kaynakçılık, Aşçılık, Gıda İmalat ve Paketleme İşçiliği, Garson, Komi ve Servis Elemanı Yetiştirme, Catering Servis Elemanı, Tavuk kesim ve paketleme, İnşaat İşçiliği, PVC Doğrama elemanı, Otelcilik ve Turizm elemanı, Otel Ön Büro personeli yetiştirme, Otel Kat hizmetleri, Otel servis elemanı, Otel mutfak hizmetleri elemanı, Doğalgaz Tesisatçılığı, Doğalgaz Ateşleyiciliği, Ağaç Oymacılığı, Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım, İş Makineleri Operatörlüğü, Kuaförlük-Cilt Bakımı ve makyaj, Aşçılık ve Budamacılık, Çevre Düzenleme ve Ağaçlandırma İşçiliği, Seracılık, Taş ve Mermer İşçiliği.”

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?