4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl Meclisi 'Sehitlik' anıtlarını konuştu

Malatya İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı üçüncü toplantısında, ilçe ve köylere yapılacak Şehitlik Anıtı konusunda çalışma gerçekleştirilmesi istendi. 

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, ilçe ve köylerde şehitlik anıtları yapılacağını belirterek, meclis üyelerinin ilçe ve köylerindeki şehitlerle ilgili çalışma yapmalarını ve bu konuda meclise bilgi vermelerini istedi.
 
Bu konuda Kale ilçesi Kale Köyü'nde Şehitlik Anıtı yapılmaya başlandığını söyleyen Atay, "Yapılacak değerlendirmeler sonucunda ilçe ve köylere şehitlik anıtları yapılacak. Şehitlere vefa örneğimizi göstermeliyiz" dedi. 

İl Genel Meclisi toplantısında, Arapgir ilçesi Çimen, Kale ilçesi Karağaç ve Yeşilyurt ilçesi Oluklu köylerinde köy yerleşik alan tespitinin yapılması için İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülüp olumlu olarak karara bağlanan talep kabul edildi. 

Konu hakkında meclise bilgi veren komisyon başkanı Mevlüt Vanlı, sözü edilen köylerin yerleşim alan tespitinin, köydeki vatandaşın köyde tutulmasına katkısı olacağını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?