30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

İl Özel İdaresi yeniden yapılandı

MALATYA İL ÖZEL İDARESİ YENİDEN YAPILANDI, VERİMLİLİK ARTTI

Malatya İl Özel İdaresi'nin yeniden yapılanma programı çerçevesinde işlerin daha düzenli yapılmaya başlandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı İşletme Müdürlüğü, İşletme Şefi Hakan Tezcan, "İl Özel İdareleri 5302 sayılı kanun çıkarıldıktan sonra yeniden yapılanma sürecinde. Köy Hizmetlerinin kapatılması ve işlerinin tümünün İl Özel İdarelere verilmesi ile Malatya İl Özel İdaresine devredilen İşletme atölyeleri 2007 yılında yenilenerek kapalı alanı yaklaşık iki katına çıkarılarak modernize edildi" şeklinde konuştu.

Tezcan, "İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin kampus yerleşke alanı içerisinde bulunan atölyeler kırsalda çalışan iş makineleri ve hizmet araçlarının ağır bakım işlerini yürüttüğü bildirildi. İşletmenin içinde bulunan atölyeleri bir araçta meydana gelen farklı arızaları aynı alan içinde giderdiği için, iş kaybının önüne geçerek kırsalda yapılan işlerin verimliliğini artırıyor.

İşletmemizin içerisinde elektrikhane, kaynakhane, kaportahane şase bölümü motorhane, döşemehane, radyatörhane, lastikhane, yağlama ve akaryakıt bölümleri bulunmaktadır. İşletmemizin atölyesinde 60 kişi çalışmakta olup, kurumumuzda bulunan 248 araca hizmet vermektedir. Bu araçların bir kısmı hizmet araçları olarak kullanılmakta, çoğunluğunu kırsalda çalışan iş makineleri oluşturmaktadır.

İl Özel İdaresi işletmesinde çalışan araçların tamir bakımları ve revizyon işlemlerinde belirli bir yol izlenmektedir. Kırsalda çalışan araçların küçük arızaları yerinde müdahale ile Seyyar Tamir ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Seyyar tamir ekibinde 2 şasi,1 motor ve 3 seyyar kaynak ekibi olmak üzere toplam 6 ekipten oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Revizyon gerektiren iş makineleri atölyeye alınarak iş emri açılarak arıza müdahalesine başlanılmaktadır. Arıza durumuna göre yedek parça tespiti yapılır. İhtiyaç olan parçala ambarlarımızda yoksa Kurumumuz Destek hizmetleri müdürlüğü tarafından doğruda temin yoluyla satın alınarak ambarda bulunan parçalar ile birlikte atölyemize gönderilir. Atölyede parçalar ilgili araçlara monte edildikten sonra kontrolleri yapılıp işletmeye teslim edilir" diyen Tezcan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"2009 yılında işletmemiz atölyesinde toplam bin 76 iş emri açılarak revizyon çalışması yapılmıştır. Yine aynı yıl içerisinde arazide seyyar tamir ekipleri tarafından bin 157 arıza mahallinde giderilmiştir. İşletmemizde iş kaybının önüne geçmek ve verimliliği artırmak için atölyelerimize gelen iş makinelerinde oluşan arızaların revizyonunu bölümler içerisinde yapmamız mümkündür. Bunun haricinde ön düzen (rot balans),damper vs. gibi arızaları piyasada yaptırmaktayız.''

MALATYA İL ÖZEL İDARESİ YENİDEN YAPILANDI, VERİMLİLİK ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:31:05
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 17:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?