6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

İlaç mı, zehir mi?

Malatya'da hayvansal ilaçların üretildiği bir işyerinde, üretim yeri Lefkoşa olarak görünen yüz binlerce adet Aspapirine (İngiliz aspirini) ele geçirildi.


Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt İlçe Jandarma ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şubesi'nden yetkililerle birlikte Özsan Sanayi Sitesi 20. Blok'taki hayvansal ilaç üretimi yapılan işyerine baskın yaptı. İstanbul'da cezaevinde bulunan Önder A.'ya ait olduğu öğrenilen işyerinde, hayvansal ilaç hammaddeleri ile birlikte ambalajlanan küçük kutuların üzerinde, üretim yeri Kıbrıs/Lefkoşa olarak görünen ve halk arasında "İngiliz Aspirini" olarak bilinen Aspapirine adlı ilaçtan yüz
binlerce adet ele geçirildi. Aspirinlerin hayvansal ilaçlarla aynı ortamda ve tezgahta ambalajlandığı, eczanelere pazarlanma aşamasına hazır hale getirildiği belirtildi. Her bir kutuda 100 adet aspirinin olduğu, kutuların üzerine üretim yeri olarak Kıbrıs/Lefkoşa, fiyat kupüründe ise 1.25 YTL ifadesinin yer aldığı görüldü.


Jandarma ekipleri, işletmede aspirinlerin 200 bin adedini kutulu halde eczanelere verilmek üzere hazır halde ele geçirirken, yaklaşık 1 ton dolayında ilacı da kutulanmamış halde bidonların içerisinde buldu. İşletmede kene gibi parazitlere karşı kullanılmak üzere üretimi yapıldığı belirtilen insan sağlığı için çok tehlikeli olan ilaçların yanında hayvansal ilaçların üretiminin yapıldığı kaydedildi.


Sağlık Müdürlüğü ekibinde yer alan Dr. Yahya Özden, hayvansal ilaçlar için ruhsatlı olan işyerinde insan sağlığı için kullanılan ilaç üretim ve ambalajının yapılamayacağını belirterek, işletmede aspirinlerin ambalajlandığını gördüklerini söyledi. Olay yerine gelen İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger ise, yapılan operasyon hakkında bilgiler alarak tesiste incelemelerde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 22:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?