3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İnekpınarı Suyu ilgi bekliyor

Malatya'da bir kaynaktan çıkan içme suyunun değerlendirilmesi ve bu alanın mesire alanı olarak düzenlenmesi isteniyor.


Yeşilyurt ilçesine bağlı Kadiruşağı Köyü İnek Pınar Mezrası'nda, İnekpınarı'ndan bu yıl gür su çıktığı bildirildi. Kadiruşaklı olan Fikret Çolak, "Geçen yılın Haziran ve Temmuz aylarında kuraklık nedeniyle bu pınar kurumuştu. Bu yıl yeterli yağış olması nedeniyle gür su çıkıyor. Bir kanalı dolduracak kadar içme suyu kaynağından su çıkıyor. Bu suyun değerlendirilmesi ve bu alanın düzenlenmesini istiyoruz" dedi.


Hacı Aktürk ise, burasının mezbelelik şeklinde olduğunu belirterek, "Başka bir ilde böyle bir içme suyu olsa, burası çoktan değerlendirilirdi" ifadelerini kullandı.
İnekpınarı çevre düzenlemesinin İl Özel İdaresi tarafından yapılarak, halkın piknik alanı olarak istifadesine sunulması istendi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yonel kilinc IP: 90.214.68.xxx Tarih : 15.05.2009 19:03:03

selam bu konu cok onemli aslinda malatyada kaynak sulari onemsenmediyinden kuruyor    buda orada yasiyan fakir halki iyice zora sokuyor  oyle bir olayki yazin sok olarak izledim insanlar caresiz ve yetkililer umursamaz bursuru agaci  kuraklik nedeniyle kesmek zorunda kaldi insanlar .Size soruyorum bir ceviz agaci kac yilda yetisiyor daha olgunlasmamis  kocaman meyveleriyle ceviz agaclarinin  kurakliktan dolayi kesildiyine sahit oldum bu konuyla ilgilenmesi gereken sorumlulardan ricam biraz caba harcasinlar cunki herderdin bir caresi bulunur bunada care bulsunlar batmis kurumus su yataklarinda arastirma yapilsin inaniyorumki  eskisi gibi inekpinari temuz ayindada akmaya devam edecektir