30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

İnönü Çocuk Üniversitesi kuruldu

İNÖNÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ KURULDU

Malatya'da İnönü Çocuk Üniversitesi kuruldu. İnönü Çocuk Üniversitesi kurulmasıyla ilgili İnönü Üniversitesi Senatosu karar aldı.

Türkiye'de, özellikle Malatya ili başta olmak üzere doğu ve güneydoğu illerinde 7-13 yaş grubu dahilinde yetenekli öğrencilerin bilim insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak adına İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin bir alt birimi olarak İnönü Çocuk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi Senatosunda alınan kararla kuruldu.

Yetenekli öğrencilere çeşitli alanlarda zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitim programları sunacak olan İnönü Çocuk Üniversitesi, uygulamalı laboratuar, atölye ve arazi çalışmaları gibi eğitici ve öğretici etkinliklerle de çocukların bilimsel gelişimine katkıda bulunacak. Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, meydana getiricilik, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından üstün

yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere yaşantısal bir eğitim vermeyi amaçlayan İnönü Çocuk Üniversitesi, öğrencilere yaşayarak, tanıyarak, yaparak öğrenme imkanı sunmayı ve bu öğrencileri sosyal, kültürel ve üretici bir birey olarak topluma kazandırmayı hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 09:40:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 09:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?