4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İnönü fotoğrafları sergide

Malatya'da ailelerin özel albümlerinde bulunan ve şimdiye kadar yayımlanmamış olan İsmet İnönü'nün fotoğraflarından oluşan sergi vatandaşların yoğun ilgisini gördü.
İsmet İnönü'nün vefatının 35. yıldönümü nedeniyle Malatya Kültür Derneği ve Malatya'da Malatyalılar Derneği tarafından yapılan organizasyonla Malatya'daki ailelerin albümlerinde bulunan özel hatıra fotoğrafları tek tek toplanarak bir araya getirildi. İnönü Kapalı Çarşısı'nda açılan sergide, daha çok İnönü döneminde CHP'de görev alan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, milletvekilleri, il yöneticileri ve belediye başkanlarının ailelerindeki özel fotoğraf albümlerinden çıkartılan yaklaşık 60 fotoğraf yer
aldı. Fotoğrafların büyük bir bölümü, Malatya'dan giden heyetlerle çekilen fotoğraflarla, İnönü'nün Malatya ziyaretlerinde çekilen fotoğraflarlardan oluşuyor.
Fotoğrafların yaklaşık 10 ayrı ailenin özel fotoğraf albümünden alındığını belirten Malatya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, ilk kez gün yüzüne çıkartılan fotoğraflara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Karaaslan, İnönü fotoğraflarıyla birlikte Malatya'nın bir dönemine de ışık tuttuklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 12:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?