4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İnönü Üniversitesi'nde toplantı

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesindeki öğrenci topluluklarının başkanlarıyla toplantı düzenlendi. 

İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr Recep Karabulut'un başkanlığında üniversitede düzenlenen ve öğrenci topluluklarının tamamının katıldığı toplantıda, toplulukların problemleri ve geleceğe yönelik projeleri dinlendi. 

Toplantıda konuşan öğrenciler, üniversitenin kaynaklarının kullanımının adil olmasını gerektiğini ifade ederken, Yrd. Doç. Dr Karabulut ise devraldıkları yapıyı bu isteklere uygun olarak onarıp kaynak kullanımının tüm topluluklara eşit ve adil bir şekilde dağıtılacağını söyledi. 

Öğrenci toplulukları başkanlarının tüm sıkıntılarını dile getirdikleri toplantıda, yeni yapılanma hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Öğrenci toplulukların şeffaf bir yapıya kavuşması gerektiğini dile getiren öğrencilere katılan Yrd. Doç. Dr. Karabulut, tüm toplulukların imkanlarının eşit bir şekilde artırılacağını ve topluluk faaliyetlerinin şeffaf bir yapı içerisinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Recep Karabulut, öğrenci topluluklarının, öğrencilerin kişisel gelişimine yardımcı olan, boş vakitlerini hobileri çerçevesinde değerlendirdikleri bir yapı esas alınarak şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Toplulukların faaliyet alanları bağlamında etkinlikler ortaya koyacağını, kendi temsilci ve başkanlarını kendilerinin seçeceğini, tüm topluluklara açık ofisler tesis edilerek imkanların eşit şekilde dağıtılacağını vurgulayan Yrd. Doç. Dr Karabulut, bu esaslarda öğrencilerle hemfikir olduklarını belirtti. 

Toplulukların akademik danışman sayısının artırılarak daha sağlıklı işlemesinin planlandığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Karabulut, bu çerçevede kendisinin başkanlığını yapacağı ve eğitim bilimcileri, sosyologlar, yönetim ve organizasyon uzmanlarından oluşacak bir koordinasyon kurulu oluşturulup öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edip geliştirecekleri bir yapının taslağının meydana getirileceğini ifade etti. 

Amaçlarının günümüzün koşullarına uygun olarak daha demokratik, daha katılımcı bir topluluk yapısı oluşturmak olduğunu ifade eden Karabulut'un bu görüşleri tüm öğrenci toplulukları tarafından benimsendi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:03:50
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 12:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?