7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

İnönü Üniversitesinin gururu doktorları

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Fatih Hilmioğlu, "İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi olarak organ nakli ve diğer birçok alanda hedeflediğimiz noktalara birer birer ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz"dedi. 

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde geçen hafta sonunda Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Vedat Kırıkmlıoğlu ve Prof. Dr. Yıldıray Yüzer'in başkanlığında bir ekip tarafından, Sakarya'dan gönderilen karaciğerin iki parçaya ayrılarak nakil işlemi gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak yazılı açıklama yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Karaciğerin küçük parçası 5 yaşında 'karaciğer koması' tablosundaki Zeynep Er'e, karaciğerin büyük parçası ise 55 yaşındaki Hepatitis B'ye bağlı 'karaciğer sirozlu' Eyüp Coşkun'a başarıyla nakledildi. Karaciğerin ikiye ayrılarak iki ayrı hastaya nakledilmesi ameliyatı, yani 'Split Karaciğer nakli' ülkemizde sadece birkaç tane yapılmıştır. Avrupa'da bile bu tür bir karaciğer nakli ameliyatı çok az sayıda yapılmaktadır" dedi. 

2. Ordu Komutanı Sayın Org. Hasan Iğsız'ın emirleriyle tahsis edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir uçakla organın İstanbul'dan Malatya'ya getirilmesi ve hemen bunu takiben nakil işleminin başlatılması sonucu iki hastanın hayata döndürüldüğünü hatırlatan Rektör Hilmioğlu, "Son yapılan iki karaciğer nakliyle birlikte İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan karaciğer nakli sayısı 28'e ulaşmıştır. Bu nakillerin 18'i kadavradan 10'u ise canlıdan gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 15 Şubat 2007 tarihinde kadavradan, Ayşe Aaydın (42) ve Şafak Çekin (34) adlı 2 hastaya böbrek nakli gerçekleştirilmiş olup hastaların genel sağlık durumu oldukça iyidir" ifadelerini kullandı. 

Son yapılan karaciğer naklinin ulusal basında geniş yer bulması sebebiyle ülkemizin her yerinden büyük bir onur ve duygusallıkla kendilerini arayanlara teşekkürlerini ileten Rektör Prof .Dr. Fatih Hilmioğlu, "İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi olarak organ nakli ve diğer birçok alanda hedeflediğimiz noktalara birer birer ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz" duya konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 13:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?