4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İnönü'de onur ödülleri

Malatya İnönü Üniverstesi Senatosu, üniversiteye katkısı olan 13 kişiye Onur Ödülü verilmesini kararlaştırdı.

İnönü Üniversitesi Senaosu Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda üniversiteye katkısı olan kişilere onur ödülü verilmesi görüşüldü. Yapılan toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Hilmioğlu, Üniversite Senatosunun, 7 - 7- 2008 tarih ve 09 sayılı toplantısında üniversiteye yapmış oldukları çok önemli katkıları nedeniyle 13 isme, İnönü Üniversitesi Onur Belgesi verilmesini uygun bulduğunu bildirdi.

Hilmioğlu, senato toplantısı sonrası, Onur Belgesi verilmesi kararlaştırılan isimleri şu şekilde aktardı:

"Emekli Orgeneral Edip Başer; üniversitemizin başta bütün iç yollarının beton asfaltla kaplanması olmak üzere çevre düzenlenmesi ve ağaçlandırılmasında yapmış oldukları katkıları nedeniyle. Emekli Orgeneral Şükrü Işık; Battalgazi ilçesinde 2. Orduya tahsisli 407 dekar büyüklüğünde arazinin üzerindeki binalar ve müştemilatı ile birlikte üniversitemize tahsisine karar vererek işlemleri başlatmaları nedeniyle. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız; Battalgazi İlçesinde 2. Orduya tahsisli 407 dekar büyüklüğünde arazinin üzerindeki binalar ve müştemilatı ile birlikte üniversitemize tahsisinin tamamlanarak üniversitemize devredilmesindeki katkıları ve karaciğer nakillerinde organların başka illerden ivedilikle üniversitemize ulaştırılmasındaki katkıları nedeniyle.

Prof. Dr. Yaman Tokat; Üniversitemizde kadavradan ve canlıdan yapılan karaciğer nakillerindeki katkıları nedeniyle. Prof. Dr. Yıldıray Yüzer; Üniversitemizde kadavradan ve canlıdan yapılan karaciğer nakillerindeki katkıları nedeniyle. Doç. Hande Dalkılıç; Üniversitemizdeki sanatsal gelişmelere yapmış olduğu katkıları nedeniyle. Dr. Naci Ekşi; Arapgir'de yeni bir meslek yüksekokulu binası yapımına katkıları nedeniyle. Ercihan Ekşi; Arapgir'de yeni bir meslek yüksekokulu binası yapımına katkıları nedeniyle. Yakup Karabay; Arapgir'de yeni bir meslek yüksekokulu binası yapımına katkıları nedeniyle. Turan Tuna; Arapgir'de yeni bir meslek yüksekokulu binası yapımına katkıları nedeniyle. Nuri Tuna; Arapgir'de yeni bir meslek yüksekokulu binası yapımına katkıları nedeniyle. Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu; Üniversitemize değişik zaman ve konularda yapmış oldukları katkılar nedeniyle. Hasan Berkpınar; 9892 kitap ve 1982 dergiden oluşan özel kütüphanesini üniversitemiz kütüphanesine bağışlamaları nedeniyle."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?