4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İnönü'nün ilginç fotoğrafı

İsmet İnönü'nün ilk kez yayımlanan ilginç fotoğrafındaki tablo dikkat çekti. 

İnönü'lerin Malatya'daki akrabalarından merhum Abdulhadi Çekirdek’in arşivinden alınan ve www.malatyahaber.com’da ilk kez yayımlanan 1950'lili yıllarda çekilen fotoğrafta, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ziyaret ettiği Malatya'da Tren Garı çıkışından itibaren İstasyon Caddesi'nde kendisini karşılayanları cip üzerinde selamlarken, kalabalık arasında at üzerinde sakallı, takkeli, mızraklı bir vatandaş, İnönü'yü koruma görevi üstleniyor.
Fotoğrafı ilk kez "Bu Mürteci de Kim?!..." başlığı ile yayımlayan malatyahaber.com sitesi yaptığı yorumda, "CHP'nin bazı çevrelerce 'çarşaf açılımı' olarak da adlandırılan, kara çarşaflı ve türbanlı bayanların partiye üye kabul edilmelerine ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini korurken, bu tartışmalara Malatya Siyasi Tarihi’nden fotoğraflarla katkı sağlayalım istedik. 

Fotoğrafa bakıp, "Bu vatandaş CHP'li" diyebilir misiniz? Ama CHP'liymiş işte. Hem de İsmet Paşa'yı, Malatya'ya gelişinde karşılayıp, atıyla eşlik edecek ve hatta kendince koruma görevi üstlenecek kadar" ifadeleri yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:05:09
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?