6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

İnsan Hakları Haftası kutlandı

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından, 7-13 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla Malatya Şelale Restoran’da toplantı düzenledi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Cemal Akın ve eşi Nurten Akın’ın yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, parti il başkanlıklarının kadın kolları ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi’nin üyeleri katıldı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, dünyada en çok hak ihlaline maruz kalanların kadınlar ve çocuklar olduğunu kaydederek, kadınların hayat mücadelesinde eşit olmayan bir uygulamaya tabi tutulduğunu belirtti.

"Kadının birey olarak toplum içinde hak ettiği yerde olması hem toplum olarak üretkenliğin zenginleşmesi hem de insani değerlerin kaybolmasını engelleyecektir" diyen Başkan Akın, halkla iletişimde kadınlara önem verdiklerini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinin görüş ve önerilerinin kendileri için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.
Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay ise, 20. yüzyılda insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, bu yüzyıla materyalist düşüncenin damgasını vurduğunu belirterek, "Kadın erkek, çocuk demeden insanlık hızla yok ediliyor. Bu yüzyıl tarihe karanlık bir sayfa olarak geçmiştir" dedi.

21. yüzyıla girdiğimiz yakın zamanda aynı felaketlerin devam ettiğine işaret eden Çelikyay, Irak’ta, Filistin’de ve dünyanın her köşesinde savaşların tüm acımasızlığıyla devam ettiğini belirterek, bu savaşların son bulması temennisinde bulundu.

malatya
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 12:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?