7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

İnsan hakları kuruluna şikayetler

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu, okullarda alınan para ve trafik ışıklarıyla ilgili şikayetleri görüştü.

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu Devlet Hastanesi başhekimliğinde toplanarak Kasım ayında yapılan çalışmaları görüştü. Vali Yardımcısı Erdinç Filiz'in başkanlığında yapılan toplantıda kurula gelen şikayetler ele alındı. Şehir merkezindeki trafik ışıklarıyla ilgili şikayeti görüşe kurul üyeleri, bazı ışıkların yeniden düzenlenmesi için Malatya Belediyesi'ne yazı göndermeye karar verdi.

Malatya merkezde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda temizlik parası adı altında öğrencilerden 15'er YTL para istenmesiyle ilgili şikayeti de değerlendiren kurul, konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bilgi istedi. Gönderilen cevapta, paranın okul aile birliği tarafından, kırtasiye ve temizlik giderleri için toplandığı bildirildi.
Toplantıda, yakalama, göz altına alma ve ifade alma yönetmenliği hükümlerine aykırı bir duruma rastlanılmadığı kaydedildi.

Öte yandan 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Haftası nedeniyle 4 lise ve 4 ilköğretim okulunda insan hakları eğitimi verileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 10:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?