4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İnsan Hakları Treni Malatya'dan geçti

Kars'tan yola çıkan Hürriyet İnsan Hakları Treni, Erzurum, Erzincan, Sivas ve Amasya'nın ardından Malatya'ya geldi.

"Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" sloganıyla 60. yıldönümü için Kars'tan Edirne'ye kadar Türkiye turuna çıkan Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü durağı Malatya oldu. Malatya Garı'na gelen İnsan Hakları Treni'ne Malatyalılar ilgi gösterdi.

Hürriyet Gazetesi hem kendi kuruluş yıldönümünün hem de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 60. yıldönümü kutlamaya Malatya ile devam etti. Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürü Emel Armutçu ile birlikte Hürriyet Gazetesi'nin ilk kez okuyucularıyla buluştuğu 1 Mayıs 1948'ten bu yana 1 Mayıs günleri yayınlanan 60 adet birinci sayfanın yer aldığı, "Birinci Sayfalardan Hürriyet Hakkımızdır" sergisini gezen Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf İzettin Cengiz yakın tarihi gözler önüne seren bu sergiye ilgi gösterdi.

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin de hazır bulunduğu insan hakları ve aile içi şiddet eğitimleri yetişkinlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Malatyalı çocuklar ise, Uluslararası AF Örgütü yetkililerinin hazırladığı atölye çalışmasıyla hem gönüllerinde resim yaptılar, hem de insan hakları ile ilgili sohbet ettiler. Öğleden sonra ise çocukları Akbank Çocuk Tiyatrosu bekliyordu. Işıl Kasapoğlu tarafından yazılan ve yönetilen "Masal Masal İçinde" oyunu ile neşeli dakikalar yaşadılar.

Malatya Garı'ndaki etkinliklerin ardından Hürriyet İnsan Hakları Treni, büyük yolculuğuna Elazığ'da devam etmek için yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?