2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

İnternet dolandırıcıları film çekmiş

İnternet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen şebeke liderinin 'Yol' adlı kısa metrajlı bir film çektiği ortaya çıktı. 

Edinilen bilgilere göre, Malatya'da, bilişim sistemini kullanarak, sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenlemek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden tutuklanan 6 kişi arasında yer alan U.U.U. (21) adlı şahsın, 'The Way' (Yol) adlı bir kısa metrajlı film çektiği öğrenildi. Evlerde yapılan aramada ele geçirilen filmde bilişim şebekesinin başı olduğu ileri sürülen U.U.U'nun kabadayı rolünde oynadığı ve kendisinden para istendiği görülüyor. Filmde rol olan çete lideri aynı zamanda filmin senaryo yazarı ve yapım sorumlusu olarak da gösteriliyor. Evde yapılan aramalarda tutuklu 6 kişi arasındaki M.T. adlı şüphelinin de paralar içerisinde yatarken çekilmiş fotoğrafı bulundu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, İstanbul ve Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından başlatılan çalışma kapsamında, internet üzerinden sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenlemek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak iddiasıyla Malatya'da yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 zanlıdan 6'sı, mahkemece tutuklanmıştı. Zanlıların 3 milyon YTL tutarında dolandırıcılık yaptığı tahmin ediliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?