3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İnternet kafe işletmecilerine seminer

MALATYA'DA İNTERNET KAFE İŞLETMECİLERİNE SEMİNER

Malatya'da internet kafe işletmecilerine yönelik seminer düzenlendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Valilik tarafından düzenlenen seminerde, Valilik İnternet Bürosu Sorumlusu Mehmet Emin Gezek ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli uzman Mehmet Şimşek, internet salonlarında internetlere giriş ve yasalar hakkında bilgi aktardılar.

Seminerin düzenlenmesi amacıyla ilgili bilgi veren Valilik Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan, "Ticari amaçlı interneti kullananlara, yani internet kafelere eğitim semineri düzenliyoruz. Yönetmelikte olan eğitim verilmesi uygulaması çerçevesinde, varsa sorunlarını tartışmak, kanunun ilgili maddelerini hatırlatmak amacıyla böyle bir seminer düzenlendi" ifadelerini kullandı.

İnternet kafelerin uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Durmuş Doğan, "Bir denetim ekibimiz var. Valilik, belediye ve emniyetten oluşan ekip, internet kafeleri denetliyor. Yönetmelikte belirtilen kurallara uymayanlara idari para cezası kesiliyor. Cezalar da çok yüksek. Cezayla muhatap olmamaları için neleri yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Amacımız, internetten insanların sağlıklı yararlanmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken de toplumun sağlığını, gençlerin ahlakını korumaktır. Uygun olmayan oyunlardan uzak tutmaktır. Amacımız ceza değil, mevzuatta gereken hususların uygulanmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

MALATYA'DA İNTERNET KAFE İŞLETMECİLERİNE SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 13:06:03
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?