3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İPA hibe programları toplantısı

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni Hibe Programları bölge toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.


Avşar Otel'de yapılan bilgilendirme toplantısına DOKAB'tan sorumlu Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İŞ-KUR Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş ve Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mahmut Berk'in yanı sıra Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden milli eğitim, İŞ-KUR ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.


Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Eğitim Genel Müdürü Emine Kıraç konuşmacı olarak katıldı. Kıraç, kız çocuklarının eğitimi ve genç istihdamın desteklenmesi konusunda bilgiler verdi. Kıraç, Avrupa Birliği'nin bu projelerle paylaşmayı öğrettiğini ifade ederek, "Bu projelerle bilgi paylaşımı ve sürdürülebilir paylaşımın nasıl olması gerektiği öğretiliyor. Biz de bugün bu saatten itibaren işse başlayacağız. Bu seminer sonrası 4 ilden yüzlerce proje gelecek ve bu projeler ilin gelişimine katkı sağlarken, istihdam sorununa da çözüm üretecek" dedi.


Gençlere çok iyi bakılması gerektiğini belirten Kıraç, "Dünyanın hiçbir yerinde üniversiteyi ve askerliğini bitirmiş babasından harçlık alıp, ruhsal bunalıma giren başka bir toplum yok. Bunun yanında ülkemizde işsiz insanlara iş beğendirememe gibi bir sorumuz var. İnsanlarımıza verimli olmayı ve verimli olarak para kazanmayı öğretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?