7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Irak'ta hapsedilen şoförün ailesi yardım bekliyor

Irak’ın Bağdat kenti Eş Şerkat kasabasındaki cezaevinde, bir trafik kazasından dolayı tutuklu olduğu belirtilen Malatyalı Tük şoför İhsan Ertaş’ın ailesi, Dışişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösteriyor.

Irak’ta tutuklu bulunan İhsan Ertaş’ın (30) babası Haydar Ertaş, tüm girişimlerine rağmen, resmi makamların kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini belirterek, "Ankara’ya gittim. Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. İlgileneceklerini söylediler ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen bugüne kadar hiçbir cevap alamadık. Devlet oğluma sahip çıkmadı" dedi. Oğlunun bağlı olduğu şirketin Mersin’de Mehmet Bozdemir adlı kişiye ait olduğunu ifade eden Baba Ertaş, "Oğlumun kamyonu Irak’ta kaza yapmış. 3 kişinin öldüğü kazadan sonra tüm aramalara rağmen oğlumun kimlikleri bulunamamış. Şu anda cezaevinde bulunuyor ama üzerinde hiçbir kimlik yok. Onu Irak’a gönderen şirketin yetkilileri de oğlum için ’Onun bizle ilgisi yok, bizden ayrılmıştı’ diyerek çalışanına sahip çıkmıyor. Mersin’e gittim, kimse benimle görüşmedi. Telefonla ulaştığım bir firma yetkilisi, İhsan’ın kendi şirketlerinden ayrıldığını iddia etti. Patronlarının ortaya çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Baba Haydar Ertaş, kendisine oğlundan bir mektup geldiğini kaydederek, "Mektupta kefaletle serbest bırakılacağını, yoksa 6 yıl hapis yatacağını yazmış. Çalıştığı şirketin kefaleti ödemesini istiyor" dedi.

Maddi durumlarının iyi olmadığını, istenen 7 bin dolar kefaleti ödeyemeyeceklerini belirten Baba Ertaş, ayrıca bu kefaleti ödemek istese bile nereye ödeyeceğini bilmediğini söylüyor. Oğlunun tutuklu bulunduğu Eş Şerkat’taki cezaeviyle hiçbir iletişim kuramadığını da anlatan Haydar Ertaş, "Bu işin içinde bir iş var. Para istiyorlar ama kimin istediğini bilmiyorum. Oğlumun gerçekten cezaevinde olup olmadığından bile şüpheliyim. Sesini duymadım. Gönderdiği mektubun kendisi tarafından yazılıp yazılmadığından bile şüphe duyuyorum. Bu nasıl bir iş. Oğlumla kimse ilgilenmiyor, hiçbir devlet yetkilisi ne olduğunu açıklamıyor. Oğlum ortada kaldı, ben oraya gitmek istiyorum. Ancak onu da engellemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.
Bağdat’ın 270 kilometre kuzeyindeki Eş Şerkat kasabasında tutuklu olduğu öğrenilen İhsan Ertaş’ın gönderdiği mektupta ise şu ifadeler yer alıyor:

"Bismillahirrahmanirahim, Baba ben Şerkat kasabasında hapisteyim. Yaptığım trafik kazasında 3 kişi öldü. Kefalet ücretini verirsem hapisten çıkarım, aksi halde 6 sene hapis yatacağım. Mehmet Bozdemir ve Mehmet Dağlıoğlu yaklaşık 20 gündür yoklar. Onlardan kefaletimi isteyin. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Sizleri seviyorum, çocukları yerime öpün. Beni merak etmeyin buradaki polisler çok iyiler. Bana bakıyorlar, ihtiyaçlarımı karşılıyorlar."

Malatya-iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 16:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?