3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İş adamları kahvaltıda buluştu

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, "Biz MİAD olarak bilgiye, gelişime dayalı işler üretmek istiyoruz" dedi.
İstanbul Bakırköy Florya Ziya Şark Sofrası'nda sabah kahvaltısında çeşitli belediyelerde görevli Malatyalı olan meclis üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen MİAD üyeleri, istişarede bulundular. Kahvaltının ev sahipliğini yapan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, açılış konuşmasında, "Sivil Toplum Örgütünün öncelikle ne olduğu iyi bilinmeli. Batı toplumlarında Sivil Toplum Örgütleri nüfusun yüzde 60'lık bölümünün katılımıyla varlık gösteriyor. Buna katılımcı demokrasi diyoruz. Türkiye de ise ticaret ve sanayi odalarını da katarsanız ki bunlara yarı sivil diyoruz, sivil toplum yüzde 15 civarında bunun yüzde 7'lik bölümü ticaret ve sanayi odaları yüzde 3-4 hemşehri derneklerinden oluşuyor. Türkiye'de sivil toplum örgütleri slogana dayalı bir araya gelindiğinde kahve kültürünü yansıtan hedefsiz bir grup olarak bir arada bulunuyor. Sivil toplum kurumlarımızın bu yapısını değiştirmesi vizyon ve misyonunu belirleyip hedefleri doğrultusunda çalışmaları gerekmektedir" dedi.


"Malatyalılar bu ülkeye çok hizmet etmiştir" diyen Akdaş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Malatya yetiştirdiği devlet adamlarıyla bürokratlarıyla belediye başkanlarıyla işadamları ile bu ülkeye çok hizmet etmiştir. Malatyalıların en önemli özelliği mikro milliyetçilik yapmazlar. Ehliyet ve liyakati ön plana çıkarırlar. Biz Malatyalı işadamları derneği olarak taraf olabilmemiz için zeminimizin meşru olması lazım. Liyakat sahibi hemşehrilerimizin sonuna kadar yanında oluruz. Görüşümüzü belirten samimiyetimizle konuşuyoruz. Kimseye destek olmak ya da köstek olmak adına çalışmıyoruz. Sadece
ülkemize destek olmak adına çalışıyoruz. Köstek olanlara karşıyız. Bu toplumun çeşitli katmanlara sahip olduğunu biliyoruz. Bu katmanlar arasında uzlaşma kültürünün çok olmadığını da biliyoruz. Bazı meslek grupları diğerleri ile paylaşmıyor bir araya gelmiyor. Ortak akılı ön plana çıkarmak için bir araya gelmek gerekiyor. Biz MİAD olarak bilgiye dayalı gelişime dayalı işler üretmek istiyoruz. Eğitim seminerleri yapıyoruz. Geleceğin genç kuşaklarını yetiştirmek bizdeki eksikliklerin onlarda olmaması için çabalıyoruz."


Aylık toplantılarının devam ettiğini de hatırlatan Akdaş, "Bu toplantılarla bir uzman ya da bakan seviyesinde konuklarımız oluyor gelecek iki ay iki tane buluşmamız daha olacak. Genç MİAD grubumuz çok başarılı çalışmalar yapıyor. Birlikte dostluk ortamları var. Faaliyetlerimizi sitemizden takip edebilirsiniz. Önümüzdeki dönem kayısı festivali ile ilgili çalışmamız var bu konularla ilgili komisyonlarımızın çalışmaları sonrası açıklamalarımız olacak. MİAD Sevgi Evlerimizle ilgili de gelen olumlu tepkilerbizleri mutlu ediyor. Sivil toplum örgütü olarak önceki dönemlerde siyasilerimizle ilgili yeteri çalışma yapmak yönünde programımız var. Malatyalıların hak ettiği yerlerde olması için gereken çalışmalarımızı yapacağız. Liyakat sahibi Malatyalıların doğru yerlerde olması gerektiğine inanıyorum. Her konuda dernek olarak önerilerinizi bekliyoruz. Malatya ile ilgili de bekliyoruz. Malatya için her öneriyi bizde Malatya'daki arkadaşlarımızla paylaşır doğru olanın yapılması için çalışırız. Haklı kimseMalatyalılar onun yanındadır sizinde böyle yapacağınıza inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Toplantı sonunda söz alan MİAD Genel Sekreteri ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, sivil toplum örgütlerinin toplum için önemine vurgu yaptı. Malatyalı İşadamları Derneği'nin ulusal dernekler seviyesinde iş üretebilme yeteneğine sahip olduğunu belirten Koçer, birçok bilinen sivil toplum kuruluşu yöneticilerine sorulduğunda bunu onlarında söylediklerini ifade etti. Bugünkü buluşmaları geliştirerek devam etmeyi planladıklarını söyleyen Koçer, daha geniş kitleler olarak birlikte
olmayı projeler üretmeyi arzu ettiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 10:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?