3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

'İş bilenin kılıç kuşananın'

Malatya Belediyesi'nin asfalt şantiyesinde motorin yerine doğalgaz kullanmaya başlaması nedeniyle yılık 1 milyon TL tutarında tasarruf sağlayacağı bildirildi.


Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, asfalt şantiyesinde motorin ile çalışan sistemin yeniden dizayn edilerek doğalgaza dönüşmesinden dolayı belediyenin yıllık 1 milyon TL tutarında tasarruf sağlayacağı gibi asfalt kalitesinin de önemli ölçüde yükseltildiğini söyledi. Çakır, motorin taşımasında kullanılan bir aracın da boşa çıktığını ve artık diğer işlerde kullanılacağını kaydetti.


Strateji Planı hazırlama çalışmasının sürdüğünü belirten Çakır, "Strateji planını yakında kamuoyuna açıklayacağız. Üniversitemizden ve sivil toplum kuruluşlarımızdan çok ciddi bir destek geldi" dedi.


Çarmuzu ve Kiltepe bölgesinde imar çalışması yapılacağı bilgisini veren Çakır, Kuzey Çereyolu'nun bu bölgedeki güzergahının Belediye ekiplerince açılacağını ifade etti.
Semt Konakları projesi ile ilgili olarak çalışmanın sürdüğünü ve ilk konağın Yeşiltepe'de yapılacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu konudaki çalışmaların da bitme noktasına geldiğini kaydetti.


TOKİ Başkanı ile yaptıkları görüşmede Güney Çevreyolu'nun geçtiği güzergahtaki konutların biran önce kamulaştırılmasını istediklerini belirterek, bu konudaki çalışmaların bitiminden sonra Güney Çevreyolu'na başlanılacağını söyledi.
Çakır, sabit semt pazarı ve yeni nikah salonu ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?