3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İş Dünyası Platformu toplandı

Malatya'daki iş dünyasına hitap eden sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ile oluşan Malatya İş Dünyası Platformu, ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.


Dede Korkut Parkı'nda Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Malatya İş Dünyası Platformu toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Gürsel Özbey, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Ali Kapusuz, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Ömer Fatih Nalçacı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Ömer Çakmak katıldı. Toplantıya mazereti nedeniyle Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör'ün ise katılamadığı belirtildi.


Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'daki iş dünyasına hitap eden meslek kuruluşlarının 2 yıldan beri bayramlaşma törenlerini birlikte organize ederek, kendi aralarında birlik ve beraberlik ortamı oluşturduğunu hatırlatarak, "Siyasi endişelerden uzak olarak Malatya'nın iş hayatına nasıl katkı sağlayabiliriz, Malatya'nın sorunlarının çözümünde nasıl bir arayış içinde olabiliriz düşüncelerinin ağırlık merkezi olması kaydı ile böyle bir girişimde bulunduk. Bundan sonra Malatya'nın İş Dünyası Platformu'nda ortaklaşa bir araya gelerek çözüm önerilerimizi ortaya koymayı arzu etmekteyiz. Önümüzdeki günlerde bunun farklı versiyonlarını da ortaya koyacağız" dedi.


Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, "Malatya İş Dünyası Platformum dünyası olarak bizim amacımız, birlikteliğin oluşması noktasında Malatya'nın ekonomik ve sosyal sorunlarına ortak çözüm bulmaktır. Bir araya gelmenin gerekliliğine inandık. Malatya'nın sorunlarına çözüm bulacak projeleri destekleyeceğiz. Bu birlikteliğimiz., Malatya'nın geleceği için yeni ufukların başlangıcı olsun" diye konuştu.


Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, "Böyle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya için böyle bir yapı şart. Dinimizde istişare sünnettir. Bu istişareye her zaman yapmalıyız. Malatya'nın meselelerini dile getirip, heyet halinde çözüm yollarına katkı sunacağımıza inanıyorum" dedi.


Toplantının kapanışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen mayın patlaması sonucunda 6 askerin şehit olmasına tepki göstererek, "Bu ülkenin ciddi anlamda sorunu olan terörün son bulmasını diliyoruz" dedi.


Erkoç, "Bundan sonradaki toplantının ayda bir kez yada 2 ayda yapılmasını düşünüyoruz. Malatya'nın kalkınması için hep birlikte birlik ve beraberlik içinde çalışacağız" dedi.
Erkoç, Malatya'da çok sayıda sivil toplum kuruluş bulunduğun ancak bu yapının sadece Malatya'daki iş dünyasını kapsayan meslek kuruluşlarını kapsadığını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 09:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?