3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İş Dünyası Platformu'na ziyaret

Malatya Eğitim Vakfı (MEV), Malatya İş Dünyası Platformu ile bir araya geldi.


Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıya MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, MEV Şube Başkanı Necdet Narin ile çok sayıda davetli katıldı.


MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, "Bu kentin asıl sahipleri sizlersiniz. Bu birlikteliğimiz Malatya ve Türkiye için çok önemli adımlar olacaktır. Biz Malatya Eğitim Vakfı yönetimi olarak, kentimiz ile ilgili olarak bütün sorunlarını açık ve net olarak, Malatya tabiriyle hılanın altında değil de üstünde, bir takım sorunlarımızı paylaşmak istedik. Malatya Eğitim Vakfı, 1985 yılından bugüne kadar ilkelerinden ödün vermeden bugüne kadar devam etti.

Yaklaşık 15 bin gence eğitim katkısı sundu. Malatya'daki sivil toplum kuruluşları bu kent için çok önemli. Malatya Eğitim vakfı asla ve asla kurulduğundan bugüne kadar hiç bir siyasi ve ideolojinin arkasında durmamıştır, işini yapmıştır. Bizler yandaşlığı ve diyalogu çok iyi ayırıyoruz" dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Malatya'da sivil toplum kuruluşlarını her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin sonucunda sorunların daha iyi çözüleceğine inandıklarını ve bu konuda Malatya'da İş Dünyası Platformunu harekete geçirdiklerini söyledi. Erkoç, birlik ve beraberlik içinde Malatya'nın sorunlarının daha iyi çözüleceğini ifade etti.


ESOB Başkanı Şevket Keskin de, yıllardan beri Şeker Fabrikası'nın Tekel ve Sümer Fabrikasının kapatılması durumunda Malatya ekonomisinin çok zarar göreceğini anlattıklarını ancak kenti yönetenlerden gereken desteği bulamadıklarını söyledi. Keskin, bugün Şeker Fabrikası alanına 850 yataklı hastane yapılmasının da doğru bir karar olmadığını, ancak bu konuda da yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını kaydetti.


ESOB Başkanı Şevket Keskin, İstanbul'daki Malatyalı işadamlarından Malatya'daki yeşil alanların dağıtıldığı zaman Malatya'ya gelmesini istemediklerini de söyledi.
Toplantıda görüş alış verişinde bulunuldu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?