3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İşadamları, adaylarla buluştu

"Yerel Yönetim Adayları Tanıtım Toplantısı" düzenleyen Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) farklı partilerin temsilcilerini bir araya getirdi.

İstanbul Holiday İnn Airport Bağcılar Otelde düzenlenen toplantıya, İstanbul'da Belediye Başkan Adayı olan Malatyalılar ile Malatya Belediye Başkan Adayları konuşmacı olarak katıldı. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aziz Yeniay, ANAVATAN Fatih Belediye Başkan Adayı Abuzer Yıldız, MHP Adalar Belediye Başkan Adayı Hasan Murat Başbay, Demokrat Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Osman Yılmaz, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, MHP Malatya Belediye Başkan Adayı Cumali Ünaldı toplantıya katılan belediye başkan adaylarıydı. MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş katılımları duyurulan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi ve DSP Adalar Belediye Başkan Adayı Karabet Yayla'nın programlarında olan değişiklik nedeniyle toplantıya katılamadıklarını belirtti.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş, "Bugünkü toplantımızda Malatyalı değerli başkan adaylarımızı misafir ediyoruz. Amacımız iş adamlarımızın yerel yönetimde önümüzdeki dönemin taliplisi olan başkan adaylarını yakından tanımalarını sağlamak. İstanbul'da yaşayan Malatyalı işadamları olarak bir araya geldiğimiz çatı olan MİAD'da yerel ve ulusal birçok ses getiren çalışmaya imza attık. Derneğimiz artık birçoğumuzun firmamızda yakalamaya çalıştığımız kurumsallaşmış yapıyı edindi. Her zaman daha faydalı işler üretme peşindeyiz. Lobicilikte Malatyalılar olarak yeterli değiliz. Bu konuda daha fazla birliktelikle yapmamız gerekenler olduğunu düşünüyorum. İş adamlarımız arasında en çok eksik gördüğüm husus alışverişimizin yeterli olamaması. Malatyalı adaylarımızın hepsini destekliyoruz. Bu bizim vazifemiz" dedi.

AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır da, seçim kampanyası ile ilgili bir çalışma yürütme amacıyla toplantıya katılmadığını, kendisine iletilen program içeriğinde olduğu gibi Malatyalı dostlarla tanışmak amacıyla geldiğini belirtti. Çakır, "Malatya'yı marka şehir yapmalıyız. Bu potansiyele sahip bir kent. Malatya Her şeyiyle modern bir kent haline gelmeli. İstanbul'dan gelen bir hemşehrim Malatya'ya geldiğinde övünebilmeli, geri döndüğünde anlatabilmeli. Bizim işimiz gücümüz Malatya. Malatya'ya hizmet eden herkese, başta Başkanımız Cemal Akın olmak üzere şükranlarımı sunuyorum. Yüreğinde Malatya sevgisi olan tüm kesimlerle sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edip, akıl alacağız, hizmet edeceğiz" dedi.

Toplantıda MHP Malatya belediye Başkan Adayı Cumali Ünaldı da konuşarak, projeleri hakkında bilgiler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 19:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?