6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

İşçi minibüsü şarampole uçtu: 8 yaralı

Malatya'da tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı.


Veysel Çetiner yönetimindeki 02 DZ 274 plakalı minibüs, Malatya-Elazığ karayolunun 25. kilometresindeki Çolaklıköyü yakınlarında lastiğinin patlaması nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada araç içerisinde bulunan ayni aileden Fidan, Kamil (19), Berivan (14), Maviş (7), Dilan (4), Salih (5 aylık bebek), Nurfül (23) ve Gülcan Çetiner (25) yaralandı. Araç sürücüsü Veysel Çetiner, 1 yaşındaki İnanç, 34 yaşındaki Çetin Çetiner ve 18 yaşındaki Erol Çetiner ise kazayı yara almadan atlattı.


Ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı.


Kazayı 1 yaşındaki kızı İnanç ile birlikte yara almadan atlatan Çetin Çetiner, kazanın aracın lastiğinin patlamasından dolayı meydana geldiğini söyledi.


Bu arada kaza yapan araçta bulunanların diğer akrabaları ile birlikte Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinden çıkarak Erzincan'a ve Elazığ'a ayçiçeği tarlalarında çalışmaya gittikleri belirtildi.


Öte yandan meydana gelen kaza, tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim durumunu gündeme getirdi. Akrabalarının kaza geçirmesi nedeniyle konvoyda bulunanlar kazaya yakın bir yerde toplanarak gelişmeleri takip etti. Yaşları 7 ile 15 arasında değişen çok sayıda çocuğun okulların açılmasına 3 gün kalmasına rağmen aileleri ile birlikte tarım arazilerinde çalıştırılmaya götürüldüğü belirtildi.


Yanlarında küçük yaştaki çocuklarını da götüren aileler, ekonomik durumları nedeniyle çocuklarını okutamadıklarını ileri sürdü. Çocuklar ise çalıştıkları için okula gidemediklerini söyledi. Özelikle kız çocuklarının okullarını terk ettiğini ifade eden aileler, "Çalışmaktan başka çaremiz yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 18:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?