4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İshal vakaları arttı mı?

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, ishal vakalarının mevsim normallerinde olduğunu belirterek, bu hassas sıcak dönemde vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Yaz sıcaklarının artmasıyla ishal vakalarında artış olduğu şeklindeki kamuoyunda dolaşan söylenti ve iddiaları cevaplayan Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Önceleri hastanelerden haftalık rapor alınırdı, bunu günlük almaya başladık. Rakamlara göre ishalde bir artış yok. Mevsim normallerinde seyrediyor" dedi.

İshalde artış yok diye yine de tedbiri elden bırakmadıklarını ve belediye ile işbirliği çerçevesinde içme suyunu takip altına aldıklarını ve suyun son çıkış noktalarından numuneler alındığını söyleyen Zengin, "Vatandaşlar da tedbiri elden bırakmamalı. Özellikle, 0-6 yaş çocuklar ishal olmaya çok elverişli. Bu nedenle, anneler çocuklarını susuz bırakmasınlar. Özellikle sebze ve meyveler bol yıkanarak tüketilmeli. Tuvaletten çıktıktan sonra el bol sabunla yıkanmalı" şeklinde konuştu.

Bazı bölgelerde arızadan dolayı su kesintilerin olabildiğini, bu bölgelerde oturanların su kesilip daha sonra gelince 3-5 dakika aktıktan sonra kullanmalarını öneren Hacı Bayram Zengin, "Boruda basınçlı su olmayınca, yabancı maddeler girebiliyor. Bu nedenle, su kesintisi olan yerlerde su gelince ya akıtılıp kullanılmalı veya bir müddet kaynatılarak su içilmelidir" açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 15:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?