6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

İsmet İnönü Malatya'da anıldı

Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 31. yılında memleketi Malatya’da törenle anıldı.

Valilik önünde bulunan İsmet İnönü Heykeli önünde düzenlenen törene, Vali Vekili Mehmet Cilacı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, askeri ve mülki erkan, daire amir ve müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Törende, Vali Vekili Mehmet Cilacı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, İsmet İnönü Heykeli’ne çelenk koydular.

Daha sonra heykel önünde basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, "Ortak pazar, bugünkü AB üyeliği anlaşmasına ilk adım da İsmet İnönü döneminde atılmıştır. Ancak İsmet İnönü döneminde yapılan anlaşmalar, ülkenin vakarına ve büyüklüğüne yakışır şekildedir. Ne ucu açıktır, ne Kıbrıs koşulu, ne de degorasyonlar’dır. Bugün İsmet İnönü’nün tarihi şahsiyetini inkara kalkanlar, siyasi anlamda yüksekden atanlar için ’Hadi canım sen de", sözünü hatırlatıyor, paşamızı, o sevimli güleç yüzünü özlüyor ve anıyoruz" dedi.

Malatya-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 13:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?