4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İşsizlere Türkiye -Hollanda işbirliği

Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hollanda Çalışma Bakanlığı işbirliği çerçevesinde uzun süreli işsizlere yönelik mesleki eğitim projesi uygulanacak. 

İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, Hollanda Çalışma Bakanlığı Temsilcisi Reyhan Cepe, İŞKUR Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş ve Hollanda İş Kurumu Personeli Ali Göde ve Stan İking konuyla ilgili bilgiler verdi. 

İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, proje için Malatya ve Adana'nın pilot il olarak seçildiğini belirterek, "Hollanda Çalışma Bakanlığı ve İstihdam Kurumu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve İŞKUR ile uzun süreli işsizler ve kadınlara yönelik 200 bin Euro bütçe ile 100 kişi eğitilerek, istihdam edilecektir. Türkiye'de bu proje Malatya ve Adana'da uygulanacaktır. Malatya'da 50 kişinin eğitim ve istihdamı 2 bin Euro bütçe ile palanlandı" dedi. 

Karataş, projenin 2009 yılı Şubat ayında başlayacağını ifade ederek, "Bu projenin gayesi işsizlerin daha kolay istihdam edilebilmeleri için bir model oluşturmaktır. Bu amaçla ilimize gelen üç uzman, personelimize proje ile ilgili eğitimler vermekte daha sonrada Malatya'dan beş personelimiz Hollanda da beş günlük uygulamalı eğitimden geçecek. Proje altı ay devam edecek. Eğitilen kursiyerler için en az altı ay süre ile yüzde 100 istihdam talep edilmektedir. Kursiyer ve işveren seçimi için daha sonra gerekli duyuru ve bilgilendirmeler yapılacaktır" şeklinde konuştu. 

Hollanda Çalışma Bakanlığı Temsilcisi Reyhan Cebe ise, proje kapsamında eğitme katılan kursiyerlerin uzun süreli işsizlerden oluşması gerektiğini belirterek, "Biz genel olarak kadınların bundan faydalanmasını istiyoruz. Tabi bunun yanında karma olarak da kursiyerler belirlenebilir. Projenin şablonunu oluşturuyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?