3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İstanbul'da kayısı toplantısı

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya yaş kayısısını şuanda piyasaya çıkmamasına karşın, büyük şehirlerdeki hallerde bazı illerde erken yetişen kayısıların Malatya etiketi altında piyasaya sürülmesine tepki göstererek, bununla ilgili girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya nüfusunun yüzde 60'ının geçim kaynağını oluşturan, önemli bir bölümü ihraç edilen ve Türkiye'nin üretiminde dünya birincisi olduğu vitamin deposu meyvemiz kayısının gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında hak ettiği yeri alabilmesi, yeni pazar alanlarının geliştirilmesi, pazarlama plansızlığı sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ve sosyal problemlerin telafi edilebilmesi için; Malatya'da üretilen yaş kayısının taze olarak başta
İstanbul olmak üzere diğer büyük illerimizde de tüketimini artırmak için bir toplantı düzenlenecektir" dedi.


Malatya kayısısının yaş olarak tüketilmesi için bazı girişimlerde bulunacağını belirten Öz, bu konuda Malatya ve İstanbul Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları arasında işbirliğini artırmak için 1 Haziran günü İstanbul'da İstanbul Yaş Meyve-Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği'nde bir toplantı yapılacağını kaydetti. Öz, bu toplantıda İstanbul'daki komisyoncular ve halcilerin kayısı taleplerinin dinlenerek, görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti.

Öz, "Ayrıca şuanda henüz Malatya'da kaysı yetişmemesine rağmen İstanbul pazarlarında ve marketlerde Malatya kayısısı adı altında satış yapılıyor. Malatya kayısısının patenti ve coğrafi işaret belgesi almış olduğundan patentini ve kayısı üretici haklarının ve emeklerinin korunması amacıyla da girişimlerde bulunacağız. Bu konuda gerekli her türlü çalışmayı yapacağız" ifadelerini kullandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?