4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İstanbul'da kayısı yürüyüşü yapılacak

16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın daha geniş kitlelere duyurulmasının yanı sıra Malatya ve kayısının tanıtımının artırılması amacıyla Malatya Belediyesi tarafından İstanbul'da bir tanıtım yürüyüşü düzenlenecek.

12 Temmuz 2008 Cumartesi günü İstanbul Taksim'de yapılması planlanan tanıtım yürüyüşü için Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında bir istişare toplantısı düzenlendi. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan istişare toplantısına, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, tanıtım yürüyüşü ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, Malatya'nın ve kayısının Türkiye ve dünya genelinde daha iyi tanıtımını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, bu yürüyüşe Malatya'nın yanı sıra İstanbul'da yaşayan Malatyalılar ile iş adamlarının katılımlarının amaçlandığını söyledi.

Böyle bir etkinliğin bugüne kadar düzenlenmediğini de kaydeden Başkan Akın, yürüyüşte kayısı ve Malatya'yı tanıtıcı afişler, kayısı dağıtımı gibi etkinliklerin yapılmasının planlandığını belirtti.

Akın ayrıca, İstanbul'da silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden polis memurlarına Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, "Dün İstanbul Valimizle görüştük, bugün de izin ile ilgili faksımızı gönderdik. Kendilerinden cevap bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 18:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?