4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İstanbul'un fethinin yıl dönümü

Ülkü Ocakları Malatya Şube Başkanı Burhan Coşkun, "İstanbul'un kutlu fethinin yıldönümünde bu kutlu fethin ruhunu diri tutmalıyız" dedi.

İstanbul’un fethinin 555.yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, "İstanbul’un fethinin 555.yılını büyük bir gururla kutlamanın hazzı içindeyiz" diyen Ülkü Ocakları Malatya Şube Başkanı Burhan Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bütün dünyayı aydınlatan bu fetih güneşi, aradan geçen 555 yıla inat, ivmesini hiç kaybetmeden, bugün de Türk gençliğinin ufkunda parlamaktadır. Her türlü engellere rağmen, ayakları yerden kesilmeden parmaklarının ucuyla yıldızları yakalamaya çalışan Türk gençliğinin özündeki dinamik, işte bu 'Fetih ruhudur. Bu ruhun idrakini hiçbir zaman kaybetmeyen Ülkücü gençlik, şanlı fetih şuurunda gerçek kurtuluşu bulmuştur."

Fethin 555. yıl dönümünde ülkücü gençliğe düşen asli görevin, bu kutlu fethin ruhunu diri tutmak olduğuna dikkat çeken Coşkun, " Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni' diyen Fatih Sultan Mehmet' in kararlığına ve ilmine sahip olunduğunda, yağmur misali yağan oklara aldırmadan o 'üç hilalli' sancağı Bizans’ın kalbine diken Ulubatlı Hasan'ın azmi ve cesareti yakalandığında tarihte bir kez daha Türk çağını açmış olacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?