7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

İşte biçerdöver ücretleri

Malatya'da biçerdöver ile hasat biçme ücretinin belirlendiği, dekarı kıraç arazilerde 9 TL, sulu arazilerde 10 TL olarak belirlendiği bildirildi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Biçerdöver kira ücretlerinin belirlenmesinde esas, karşılıklı anlaşma olacaktır. Ancak aşırı ücret taleplerini önlemek amacı ile biçerdöver kira ücretleri, Valiliğimizce istişari mahiyette ve ürün durumuna göre dekarı kıraç arazilerde 9 TL, sulu arazilerde 10 TL olarak belirlenmiştir. Operatör belgeli sürücüler, anızın yakılmasına meydan vermeyecek şekilde uygun yükseklikte biçim yapacaklardır" ifadelerini kullandı.

"Anız yakmanın yasak olduğu yaz döneminde bu yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5442 Sayılı İller İdaresi Kanunu ve TCK'nın 383. ve 526. maddeleri ile diğer ilgili maddelerce kanuni işlem yapılacaktır" diyen Aytekin, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Ürün sahipleri, hasatta fazla dane kaybına neden olan operatörleri belediye başkanları veya muhtarlar kanalı ile en yakın Tarım İl veya İlçe Müdürlüğü'ne bildireceklerdir. Belediye başkanları ve muhtarlar bu bildiriyi, umumi vasıtalarla ilan ederek, ekin sahiplerine duyuracaklar. Biçerdöver sahibi veya operatör belgeli şahıslara, imza karşılığı tebliğ edeceklerdir."

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 18:10:09
Güncelleme :31 Mayıs 2012 Perşembe 18:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?