30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

İsveç heyeti inceleme gezisinde

İSVEÇ HEYETİ MALATYA'DA İNCELEME GEZİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

İsveç'ten Malatya'ya gelen bir grup, tarihi ve turistik yerleri gezerken, kız meslek lisesi de ziyaret edildi.

"Avrupa'da Demokratik Yaşam Koşulları" konusunda proje çalışmaları için Malatya'ya gelen 20 kişilik İsveçli grup, Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek okul müdiresi Öznur Topbaş ile görüştü. Demokratikleşmeyle ilgili okul müdiresine soru yönelten İsveç heyeti lideri Lena Lago, öğrencilerin eğitimiyle ilgili bilgiler de aldı. Kız Meslek Lisesi Müdiresi Öznur Topbaş, Türkiye'nin son derece demokratik bir ülke olduğunu belirterek, eğitim hakkında da bilgi aktardı.

Malatya Gençlik Merkezi Müdürü ve proje koordinatörü Rahmi Durmuş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemiz ve İsveç arasında ikili işbirliğini geliştirmek amacıyla uygulanan gençlik alanında işbirliği projesi kapsamında; 24-29 Nisan 2010 tarihleri arasında İsveç Basta (YES-Education) ve Tensta Comminity Center kuruluşları ile Uluslararası Gençlik Değişim ve Gençlik Merkezi Kulübü ile Gençlik Merkezinin ortaklığında "Avrupa'da Demokratik Yaşam Koşulları" konusunda proje çalışmaları

gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ziyaretler gerçekleştirilip, tarihi ve kültürel yerler geziliyor" ifadelerini kullandı.

İsveç'ten gelen 20 kişilik grubun 28 Nisan'da Mardin Hasankeyf'e gezi düzenleyecekleri ve daha sonra tekrar Malatya'ya dönerek, 29 Nisan sabahı Malatya'dan ayrılacakları kaydedildi.

İSVEÇ HEYETİ MALATYA'DA İNCELEME GEZİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
İSVEÇ HEYETİ MALATYA'DA İNCELEME GEZİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 13:25:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 16:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?