30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

İsveçli gençler Malatya'dan ayrıldı

İSVEÇ'DEN MALATYA'YA GELEN GENÇLER AYRILDI

İsveç'ten Malatya'ya gelen 20 kişilik grup, 5 gün boyunca tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra Malatya'dan ayrıldı.

"Avrupa'da Demokratik Yaşam Koşulları" konusunda proje çalışmaları için Malatya'ya gelen 20 kişilik İsveçli genç grupla ilgili bilgi veren Malatya Gençlik Merkezi Müdürü ve proje koordinatörü Rahmi Durmuş, "Ülkemiz ve İsveç arasında ikili işbirliğini geliştirmek amacıyla uygulanan gençlik alanında işbirliği projesi kapsamında 5 gün İsveç Basta (YES-Education) ve Tensta Comminity Center kuruluşları ile Uluslararası Gençlik Değişim ve Gençlik Merkezi Kulübü ile Gençlik Merkezinin ortaklığında "Avrupa'da

Demokratik Yaşam Koşulları" konusunda proje çalışmaları gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı. Rahmi Durmuş, iki ülkenin gelenek ve görenekleri konusunda karşılıklı ilgi alış verişinde de bulunulduğunu belirterek, Malatya'dan son derece memnun olarak ayrıldıklarını bildirdi.

Malatya'da endüstri meslek ile kız meslek lisesini ziyaret edip eğitim hakkında bilgi alan grup, Nemrut Dağı'na da gitti. Battalgazi ilçesi ve Orduzu beldesindeki tarihi ve turistik yerlerin gezen grup, İnönü Üniversitesi'nin ziyaret etti. Mardin Hasankeyf'e gezi düzenleyen grup, sonra tekrar Malatya'ya dönerek, bu sabah Malatya'dan ayrıldılar.

İSVEÇ'DEN MALATYA'YA GELEN GENÇLER AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 14:17:05
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 15:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?