4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İtfaiye müdüründen boğulma uyarısı

 

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, sıcakların artmasıyla çocukları göletlere girmemeleri konusunda uyardı.

İtfaiye Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyerek, geçtiğimiz Cumartesi günü Orduzu Göleti'nde Mustafa Coşkun(15) isimli öğrencinin boğulma olayına değinen Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, ailelere seslenerek, "Çocuklarınızı iyi takip ediniz ve başıboş bırakmayın" uyarısında bulundu.

Acar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yaz aylarının yaklaşması ve sıcakların artması ile üzücü boğulma olayları da başlıyor. Geçtiğimiz cumartesi günü 15 yaşındaki bir kardeşimiz Orduzu göletinde boğularak yaşamını yitirdi. Özellikle bu aylarda göl, gölet ve baraj kenarlarında yoğunlaşmalar olacaktır. Piknik ve okul gezileri gibi etkinliklerde ailelerin daha dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir. Boğulma olaylarının yanı sıra bu tür sulara giren çocuklarımız ikinci bir risk beklemektedir. Bu da zehirli ishal, deri hastalıkları ve birçok olumsuz enfeksiyon ihtimalidir. Genellikle boğulan vatandaşlarımızın yaş ortalamaları 8 ile 15 arasında olmakta ve bu hadiselerde ailelerin duyarsızlığı gözlenmektedir. Bu tür vakaların yaşanmaması için belirttiğim gibi en büyük görev ailelere düşmektedir. Çocuklarımıza sahip çıkılalım. Malatya’da resmi ve özel bir çok yüzme havuzu mevcuttur. Güvenli ve hijyenik ortamlarda halkımıza hizmet vermektedir."

Hanifi Acar, 1 Haziran'dan itibaren Orduzu Göleti etrafından bir görevli bulunduracaklarını ve gölete girilmesini engellemeye çalışacaklarını ifade ederek, "Bu bizim asli görevimiz değil, ancak hizmet açısından geçen yıllar olduğu gibi bu yaz döneminde de gölet etrafında bir görevli bulduracağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 13:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?