3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

İtfaiyeden baca uyarısı!

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, kış mevsimine girilmesi nedeniyle soba ve kombilerin yakılmaya başladığını belirtip, "Kombi ve sobalar yakılmadan bakımlarının yapılması önemlidir" dedi.

Özellikle soba yakanların dikkat etmesi gerekenleri hatırlatan İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, "Soba kurulmadan önce baca temizliği mutlaka yaptırılmalıdır. Baca temizliği konusunda İtfaiye Müdürlüğü olarak cüzi bir parayla yardımcı oluyoruz. Çünkü baca temizletme zehirlenme riskini azalttığı gibi yakıttan da tasarruf sağlatıyor" ifadelerini kullandı.

Baca temizlenmeden soba yakılınca duman ve karbonmonoksit zehirlenmelerine neden olduğuna dikkat çeken Hanifi Acar, "Ayrıca soba boruları da 2 dirsekle bacaya ulaştırılmalıdır. Soba borusu uzun ve 2 dirsekten fazla kullanım olunca soba zehirlenmeleri riski artıyor" şeklinde konuştu.

Acar, doğalgaz kullananların da kombilerinin bakımını kış öncesi yakmadan servis çağrılıp bakım yaptırmanın da önemli olduğunu vurgulayıp, kaloriferli apartmanlara da baca temizliğinin şart olduğunu kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 13:25:34
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 13:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?