30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

İÜ Bahar Şenlikleri başladı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BAHAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri, İnönü Üniversitesi Mudanya Meydanı'nda düzenlenen bir törenle start aldı.

Bahar Şenlikleri açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli eğitim müdürü Mehmet Bulut, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldılar.

Rektör Prof. Dr. Çelik, "Üniversitelerin görevi Türkiye'nin ihtiyacı olan üstün yetenekli insanları, gençleri eğitmek olduğu kadar bu gençlerimizin sosyal ve eğlence ihtiyaçlarını da karşılama olarak özetlenebilir. Her yıl daha görkemli olarak kutladığımız bu Bahar Şenlikleri'ni, şehirde yaşayan insanların da katkısı ile daha çoşkulu kutlayacağımızı umuyorum. Çok sayıda dışarıdan davet ettiğimiz sanatçı var" dedi.

Rektör Çelik'in konuşmasından sonra İnönü Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi ile birlikte Dağcılık Grubu tarafından gösteri yapıldı.

Davetlilere şenlik alanında kurulan stantları gezmelerinin ardından Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 18:34:01
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?