30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

İÜ konser salonu açıldı

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KONSER SALONU TÖRENLE AÇILDI

Malatya İnönü Üniversitesi Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu düzenlenen törenle açıldı

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu'nun açılış törenine, Vali Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Polis Okulu Müdürü İbrahim Azcan, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı.

Vali Ulvi Saran açılışta yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi'nin her geçen gün yeni gelişmelere imza attığını ifade ederek, "Bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel aktiviteler açısından gelişimini her geçen gün daha ileriye götürmesi hepimiz mutlu etmektedir. Sanat evrensel bir dile sahiptir. İnönü Üniversitesi bu evrensellik içerisinde gerçekleştireceği sanatsal etkinliklerle kendisini gerek ulusal gerekse uluslar arası gündeme taşıyacaktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz konser salonumuzun

gerçek anlamda gençlerimize sanata açılımlarını sağlayan bir işlev görmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan bu güzel salonumuzun açılışına ilk etkinlik olarak uluslararası bir müzik topluluğunun konseriyle başlıyoruz. Tabii yerel müziğimizi unutturmayacağız ama müziğin, sanatın, bir tarafı yerel öbür tarafı evrenseldir. İşte bunun kanıtı olarak yeni açtığımız konservatuar salonumuzda ABD'den gelen bir grup eserlerini icra edecek. Bu salonun uluslararası bir konserle açılmış olması da ayrıca bizleri mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Konsere katılan Adana Amerikan Konsolosluğu Kültür Basın Ataşesi Debra Lo ise, müzik severlerin cazı sevdiğini hissettiğini belirterek, "İzleyicilerin cazı çok sevdiğini düşünüyorum. Sanatçılarımız da, onlara cazı dinletmekten çok keyif alıyorlar. Her türlü kültürel etkinlikle bir köprü oluşturuluyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonun ilk etkinliği olan The Arı Roland Jazz Quartet Topluluğu konseri izlendi.

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu 300 kişilik kapasitesi ve sanatsal çalışmaların rahatça sergilenebileceği sahnesi, teknik ve modern fiziki alt yapısıyla, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nden sonra ikinci büyük salon niteliğini taşıyor.

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KONSER SALONU TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 14:29:00
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 19:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?